ضرب المثل فانتزی رامسری (فرشید روحیه)
در کرک لانه عشقت، اُ سپُجی بیش نیستم.
ای بی وفا کَک دَوا فُنُکُن.
ضرب المثل فانتزی رامسری (فرشید روحیه)
در کرک لانه عشقت، اُ سپُجی بیش نیستم.
ای بی وفا کَک دَوا فُنُکُن.
جایگاه ایران در منطقه را بدانید (کامران حلاجیان)
تولید ناخالص داخلی (میلیون دلار) ترکیهرده بندی » رده بندی منطقه رده بندی دنیا 572000 ایران 561600 پاکستان 393400 عربستان 338000 مصر 303500 اسراییل 154500 امارات 111300 عراق 94100 سودان 85650 کویت 44770 عمان 39650 ترکمنستان 39540 آذربایجان 37920 اردن 26800 لبنان 23690 قطر 23640 افغانستان 21500 یمن 19370 بحرین 15830 گرجستان 15560 ارمنستان 13460 قرقیزستان 10650 تاجیکستان 8730
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
مهندسی علوم و صنایع غذایی و توسعه پایدار(مریسا ساکتی)
---
جوامع انسانی در مسیر دست یابی به توسعه پایدار همواره با انواع و اقسام نیازها روبرو بوده و برای رفع نیازهای مورد نظرشان می بایست راه کارهای مختلفی را اتخاذ کنند تا موفق به نتیجه گیری درست گردند.
هر چند سیر تکاملی و رشد انسانها برای رسیدن به شرایط مطلوب تا دوره ای که ما در آن قرار داریم چشمگیر بوده اما نگرانی برای برخورد با انواع بحران ها مسئله ای است که امروزه همه کشورهای جهان مشغول حل آنها هستند.
در میان همه نیازهای بشری، نیاز روز افزون جامعه به غذا و رشد بی رویه جمعیت و کاهش منابع غذایی، یکی از مهمترین مسائلی است که توجه دولتمردان، اندیشمندان و محققان را به خود معطوف داشته است. در این راستا، لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و به کارگیری روشهای مطلوب نگه داری و جلوگیری از ضایعات بی رویه محصولات کشاورزی، تأمین منابع جدید غذایی، بسته بندی مناسب به منظور حفظ و بهبود کیفیت محصولات و ...، از جمله مواردی است که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست. علاوه بر این، رشد و توسعه جوامع و پیشرفت علوم و صنعت، سبب پیدایش عادات و سبک های نوین غذایی شده، به گونه ای که نیاز به تنوع محصولات و پیدایش فرآورده های جدید غذایی و کمک غذایی به شکل روز افزونی احساس می گردد. بدین سبب رابطه مستقیم رشته صنایع غذایی با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کمیت و کیفیت غذایی جامعه و ایجاد کارخانجات جدید صنایع غذایی و ...، همگی دلایل بارزی هستند که اهمیت صنایع غذایی را نشان می دهند.
صنایع غذایی به طور کلی به علوم و صنایعی اطلاق می شود که طی آن مواد خام غذایی گیاهی و حیوانی، تولید، برداشت و فرآوری شده، برای مصرف آماده می گردد و از طرفی، رشد بی رویه جمعیت همراه با کاهش منابع غذایی، اهمیت به کارگیری روشهای علمی موثر برای افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی، بهبود کیفیت و کاهش ضایعات این محصولات را آشکار می سازد و دست یابی به این اهداف تنها با بهره گیری از معلومات و تجربیات مهندسان صنایع غذایی میسر است.
فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی پس از پایان تحصیلات، بر اساس تواناییهای فردی و علمی خود، اغلب مسوولیتهای متفاوتی نظیر: مدیریت تولید کارخانجات لیت فنی، مسوولیت آزمایشگاهها، انجام فعالیت های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی و ... ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیتهای دیگر را بر عهده می گیرند. بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.
علاوه بر مواردی که ذکر گردید، ایجاد زمینه های مساعد برای شناسایی مواد غذایی مناسب برای هر منطقه از طریق بوجود آوردن فضای علمی و تجربی مفید مابین همه رشته های مرتبط با موضوع می تواند سلامتی جسمی و روحی افراد را تحت تاثیر مستقیم قرار دهد که این نتایج در داشتن جامعه ای سالم برای رسیدن به توسعه پایدار نقش اولیه را ایفا می نماید.
روند رو به رشد تکنیک های تهیه و فراوری غذا در جهان برای پاسخگویی هر چه بهتر به نیازهای تغذیه ای مردم، ما را موظف می سازد تا در بکارگیری دانش ها برای تهیه طرح و برنامه های قوی تر کوشش بیشتری داشته باشیم و عملیات اجرایی کارخانجات مواد غذایی را بهبود بخشیم.
با توجه به اینکه مواد اولیه خوراک ها از محصولات کشاورزی، دامی و آبزیان تهیه می گردند، توجه بیشتر به روشهای کارآمد تولیدی برای داشتن مواد اولیه سالم تر و دارای ارزش افزوده بیشتر نیز گام موثری را در این جهت تعریف می کند.
در هر حال اگر قرار است که همه افراد جامعه با بهره مندی از تخصص های مختلف و متنوع بطور جمعی در راه رسیدن به توسعه پایدار تلاش نمایند، شرط نخست تضمین موفقیت آنها همانا می تواند سلامت جسمی و روحی آنها باشد که زیرساخت آن تغذیه سالم است.
بنابراین می توان مدعی شد که فارغ التحصیلان و مهندسان علوم و صنایع غذایی، نقش ارزنده ای در مسیر رسیدن به توسعه پایدار کشور را دارا می باشند و این نقش با توجه به توضیحاتی که ارائه داده ایم انکار ناپذیر است.
مریسا ساکتی
خبرگزاری فارس: رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی مازندران گفت: بر اساس آمارهای موجود بیشترین تلفات غرقشدگی در مناطق ممنوعه شنا رخ میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس از رامسر، سبحان بهرامی بعدازظهر امروز در جلسه معاونان مرکز مدیریت فوریتهای پزشکی کشور و روسای مراکز استانهای گیلان، مازندران و گلستان در رامسر اظهار داشت: در سال جاری طرح پایلوت قایقهای آمبولانسی را در شهرستان محمودآباد که بیشترین آمار تلفات را در استان مازندران دارد به اجرا در آورده و در تلاش هستیم تا این طرح اثربخش را در تمام شهرستانهای استان مازندران توسعه دهیم.
وی ادامه داد: امسال در مازندران 25 پایگاه فوریتهای پزشکی در سواحل مازندران مستقر میشوند و به ارائه خدمت میپردازند.
بهرامی بیان داشت: با توجه به اینکه استان مازندران میزبان گردشگران زیادی در ایام تابستان است، دریا مهمترین مکانی است که مسافران مراجعه میکنند و باید خدمات پزشکی بالایی نیز ارائه شود.
وی تصریح کرد: هر ساله شاهد افزایش ورود مسافر به استان مازندران هستیم و به تبع آن افزایش تلفات را داریم و برخلاف تلاشهای بالایی که انجام شده است، متاسفانه شاهد کاهش تلفات نبودیم.
بهرامی بیان داشت: در تابستان سال جاری کمپهای امدادرسانی ساحل مازندران از 20 کمپ به 25 کمپ افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا با افزایش خدمات پزشکی در ساحل مازندران مردم را علاقهمند به حضور در طرحها کنیم.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی مازندران گفت: در نظر داریم از دانشجویان رشته فوریتها بیش از گذشته استفاده کنیم که در سال گذشته خدمات بسیار خوبی را ارائه دادند.
انتهای پیام/آ30/ب
----------------------------------------------------------------------------------
خبرگزاری فارس: معاون فنی و عملیات مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کشور گفت: کمپ فوریتهای پزشکی در سواحل شمال افزایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان رامسر، محمد سرور بعدازظهر امروز در جلسه معاونان مرکز مدیریت فوریتهای پزشکی کشور و رؤسای مراکز استانهای گیلان، مازندران و گلستان در رامسر افزود: در استانهای ساحلی کشور برای خدمات بیشتر به مردم در نوار ساحلی از تجربه استان مازندران درباره قایقهای آمبولانس استفاده خواهد شد.
معاون فنی و عملیات مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کشور تصریح کرد: در تابستان سال 87 و 88 بر اساس دادههای پزشکی قانونی شاهد کاهش 20 درصدی آمار غرق شدگان در سه استان شمالی بودیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته 39 کمپ فوریتهای پزشکی در استانهای شمالی کشور مستقر است که امسال شاهد افزایش این کمپها خواهیم بود.
سرور تأکید کرد: یکی از برنامههای مهمی که در سال جاری در زمینه استفاده عموم مردم از طرحهای دریا مهم بوده استفاده از رسانهها به ویژه شبکههای محلی برای آموزش همگانی در این زمینه است.
وی بیان داشت: تهیه فیلمهای آموزشی، بروشورها، نصب بنر و پلاکاردهای تبلیغاتی برای اطلاعرسانی در دستور فوریتهای پزشکی استانها در سال جاری وجود دارد.
وی بیان داشت: استفاده از ناجیان غریق در سطح بالا یکی دیگر از درخواستهای مهم ما از سازمان تربیت بدنی است که هماهنگیهای اولیه در این زمینه صورت گرفته است.
معاون فنی و عملیات مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در پایان گفت: تمام امکانات و خدماتهای پزشکی را در سال جاری در سواحل شمال در نظر خواهیم گرفت تا شاهد کاهش حوادث باشیم.
انتهای پیام/ز30